Puzzles that make you cringe LOL

.

*** Lateral thinking puzzle CHALLENGE ***

Submit your alternative answer to any lateral thinking puzzle. If I think it’s good and original, you’ll receive full credit for you, your business, your website, or your cause.

My lateral thinking puzzle pages receive more than 2,000-page visits per month. Growth is continuing exponentially. If you’d like to see you and your answer on display, submit your best effort!

(As if anyone can match … the master LOL)

31. Puzzling Rice.

A man buys enormous quantities of rice for $1 a pound, sells it to the poor for 10 cents a pound, and becomes a millionaire.

How?

     Clue – More people should try this.

The disruptive process of lateral thinking doesn’t always give the best answers/ideas/thinking

It gives original thinking, that often leads to better outcomes

Why do we need disruption to the way we think?

Check out:

Blinkered thinking

 

     Answer – He started as a billionaire.

Muxy’s Answer – His kindness gets noticed, drawing many customers to his business

     What’s Your Answer? – (Scroll to the bottom of the page to leave your answer in the comments section and PLEASE “like” this page and subscribe to my blog)

 – – – – –

32. Many Wives.

A man marries 10 very happy wives, but he’s not a polygamist.

How?

     Clue – He is a person held in very high regard.

Creative thinking can be learned

It’s easy … and it’s fun!

See lateral thinking at work in MY world:

Everyday situation saved by lateral thinking

Lateral Thinking in Business

     Answer – The man is a priest.

Muxy’s Answer – The very rich man also divorced each wife entitling them to a lot of money.

 – – – – –

33.  Bang!

A man fires his huge gun and soon realizes that it was a huge mistake.

He will almost certainly die soon.

How does he die if he isn’t shot?

     Clue – It was a big gun.

Lateral thinking is the deliberate breaking of the shackles that inhibit creative and original thinking

To understand exactly what lateral thinking is …

Check out these creative definitions

     Answer – He starts an avalanche.

Muxy’s Answer – The man shot the popular leader of a group of gangsters.

 – – – – –

34. Guilty, but …

An unscrupulous man commits inexcusable murder.

He is rightfully convicted.

However, he doesn’t go to jail because it would be an injustice to do so.

Why?

     Clue – In a way, this man is “confined” already.

The purpose of everything is to evolve … it is our human ability to be creative that makes our own evolution so interesting

Evolve your thinking:

Free Lateral Thinking Lessons

     Answer – The man is a Siamese twin.

Muxy’s Answer – The man is part of the first colony to Mars. There isn’t space, resources, or opportunity to build a jail. It would be an injustice to risk the lives of others to invest the resources to return him to Earth to face a jail sentence.

 – – – – –

35.  Puzzling Death.

A man is dead in a locked (from the inside) empty room. He has been stabbed in the chest, but there is no weapon to be found?

     Clue – There is a watermark on the floor.

Life is “trying things to see if they work”

Take a quick look at everything there is to try out on this website:

Lateral Thinking Tools

     Answer – The man stabbed himself with an icicle.

Muxy’s Answer – An icicle formed high in the damp rafters and broke off when the room temperature started to rise while the man was asleep below.

 – – – – –

36.  Rescue Puzzle.

A man who cannot swim at all falls overboard without a life preserver or anything else to assist him.

Several hours later, the ship returns and finds the man.

How is it he didn’t drown?

     Clue – He doesn’t need to swim.

What is now proved was once only imagined

Imagination is key to this goal-setting method:

Achieving exceptional goals

     Answer – He was in the dead sea. The water salinity kept him floating without needing to swim.

Muxy’s Answer – He died on impact hitting the water.

 – – – – – –

37. One-Way.

A truck driver going south on a one-way street that goes north is spotted by a police officer.

How is it that he doesn’t get a ticket?

     Clue – No fuel required.

You can’t wait for inspiration, you have to go after it with a club

Take inspiration from these:

Classic Lateral Thinking Examples

Lateral Thinking Everyday Examples

Lateral Thinking Examples in Business

     Answer – The truck driver was walking on the footpath.

Muxy’s Answer – They’re related LOL

 – – – – –

38. What did you buy?

You walk into a hardware store, see what it is that you were looking for, and ask the sales assistant about the prices.

You:          ‘How much for one?’

Assistant:  ‘Five dollars’

You:          ‘How much for sixteen?’

Assistant:  ‘Ten dollars’

You:          ‘How much for one hundred?’

Assistant:  ‘Fifteen dollars’

What are you buying?

     Clue – The second and third quotes are what you expected.

“If you never change your mind, why have one?”

 – Edward de Bono

Are you thinking of starting a business?

Advice for the entrepreneur

     Answer – You are buying house numbers to display on your front fence

Muxy’s Answer – They’re not quantities, they’re stock inventory numbers.

     What’s Your Answer? – (Scroll to the bottom of the page to leave your answer in the comments section and PLEASE “like” this page and subscribe to my blog)

 – – – – –

39. Strange transaction

A lady walks up to a counter and hands the man behind it a book. The man says …

“That will be $5, please.”

The woman pays the man $5 but deliberately leaves without the book. Why?

     Clue – The woman was right to pay

.

“Lateral thinking investigations … of the third kind” – Coming very soon!

Do you know the difference between creative thinking and lateral thinking? Click here

     Answer – The woman was at a library. She paid an overdue fine.

Muxy’s Answer – The woman was at the post office. The book was wrapped and addressed to send. The cost of sending the book by mail was $5.

 – – – – –

EVEN MORE PUZZLES

Puzzles that are suitable for adults … and kids

30 MORE CREATIVE PUZZLES

.

Check out the concise definition: What is lateral thinking?

 – – – – –

For the complete lateral thinking menuClick here

Activities for children that teach creativity

Puzzles: 1 to 10

Puzzles: 11 to 20

Puzzles: 21 to 30

Puzzles: 31 to 40

Puzzles: for kids (too)

Michael Muxworthy Sci-fi Novel
Coming soon – Michael Muxworthy

Michael Muxworthy – Lateral thinking author of fiction